Περπατώντας σιωπηλά στον λόφο του Φιλοπάππου. Φαγητό στο εγκαταλειμμένο περίπτερο του Δημητρη Πικιώνη.

“Τι εκάνατε την Ελευσίνα ;Τι εκάνατε τον Ιλισσό και τον Κηφισό τα δύο αγιάσματα του;’ Εβαλατε μέσα τους τους υπονόμους σας, ερίξατε τα νερά των εργοστασίων σας. Δεν βλέπω πια βωμούς των θεών επάνω εις τα όρη μου και τους λόφους, παρεξ τα γραφεία και τις μηχανές των εταιριών σας.”
-Γαίας Ατίμωσις (1954)

Το Σάββατο 23 Μαΐου απο τις 19.00 -23.00 πραγματοποιήσαμε ένα σιωπηλό περπάτημα στο λόφο του Φιλοπάππου στη διαδρομή που σχεδίασε και υλοποίησε ο Δημήτρης Πικιώνης (1951-57), και στη συνέχεια στο εγκαταλειμμένο περίπτερο. Έγινε συλλογική ανάγνωση από τα κείμενα του, “Συναισθηματική Τοπογραφία” και “Γαίας Ατίμωσις”. Το έργο αυτό είναι αφιερωμένο στη γη σχετίζεται με τη φύση και την ιστορία της πόλης. Στη συνέχεια ακολούθησε φαγητό στο εγκαταλειμμένο περίπτερο.

Η συνάντηση αυτή ήταν μια διαμαρτυρία για τη γη που καταστρέφεται για το εγκαταλειμμένο εδώ και χρόνια περίπτερο με αίτημα την επαναλειτουργία του ως χώρος περισυλλογής και ανάπαυσης και εναντιώνεται σε κάθε περίφραξη του λόφου όπως την επιδίωξη της περίφραξης της Πνύκας τον περασμένο Ιανουάριο. Έγινε επίσης ενημέρωση για τις συνελεύσεις κατοίκων και ακτιβιστών που πραγματοποιούνται όσον αφορά τον λόφο καθώς επίσης επισημάνθηκαν οι δυνατότητες μιας άλλης χαρτογράφησης της Αθήνας , που ορισμένοι αρχιτέκτονες και κάτοικοι έθεσαν εδώ και χρόνια και που υποστηρίζεται από τα κινήματα της πόλης ενάντια στην κατάσταση εξαίρεσης και κάθε είδους gentrification.