Μας έδιωξαν από δω. Περπατώντας στις διαδρομές των εκτοπισμένων: Μικροί σπόροι.

Μας έδιωξαν από δω. Περπατώντας στις διαδρομές των εκτοπισμένων: Μικροί σπόροι.

Τοποθεσία: Παλαιό Χρηματιστήριο, Σοφοκλέους 8-10

Η δράση αυτή αποτελεί μέρος της ενότητας «Μας έδιωξαν από δω», δράση που έγινε από το ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός έως την Ομόνοια τον Ιούνιο ακολουθώντας τη διαδρομή της Μενάνδρου,και αφορά το δύσκολο, πολλές φορές ακατόρθωτο ταξίδι για να φτάσουν ως εδώ οι εκτοπισμένοι της πόλης,αφορά επίσης το κέντρο της Αθηνάς, το gentrification, το κυνήγι των μεταναστών, τον εκτοπισμό τους σε στρατόπεδα όπως της Αμυγδαλέζα.

Μας έδιωξαν από δω. Περπατώντας στις διαδρομές των εκτοπισμένων: Μικροί σπόροι.Η δράση αντιμετωπίζει τον χώρο του παλαιού Χρηματιστηρίου ως ένα αστικό κενό όπου η εφήμερη ομάδα που δημιουργείται, μεταφέρει στο χώρο με διηγήσεις τις διαδρομές από τον τόπο προέλευσης στην Αθήνα, διηγήσεις και συμβάντα της πόλης και ποίηση από τις αραβικές χώρες.Αφήνουμε τις διαφορετικές γλώσσες και εκφράσεις της πόλης να ακουστούν στον χώρο. Το τελευταίο συμβάν στα ανοιχτά του νησιού Λαμπεντούζα υπήρξε καταλυτικό.

Άραγε ποια είναι η διέξοδος στη πόλη: Υπάρχουν νέοι σπόροι ζωής και δημιουργίας τώρα στους δρόμους της Αθηνάς; Εμείς τους φυτεύουμε, με αυτές τις μικρές, ίσως ασήμαντες, δράσεις μας και τις εφήμερες κοινότητες που δημιουργούμε στην Αθήνα.

Μας έδιωξαν από δω. Περπατώντας στις διαδρομές των εκτοπισμένων: Μικροί σπόροι.

Συμμετείχαν: Romana Ambrozova, Manuela Angel Cozar, Παναγιώτης Ανδρονικίδης ELANADISTIKANOUME, Αγγελίνα Βακάλη, Λιάννα Γιαννακού, Σοφία Γρηγοριάδου, Χριστίνα Θωμοπούλου, Χριστίνα Καλλιάφα, Ζάντι Καλογύρου,Μυρτώ Μπελοπούλου, Abdul Hussain Nazari, Τετη Νικολοπούλου,Δημήτρης Σαμήρ, Άγγελος Σκούρτης, Mahmout Seif Nader, Ελένη Τζιρτζιλάκη, Alphonso Thiaby, Στέφανος Χανδέλης.