Τοποθεσία: Στον υπαίθριο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου
Σκοπός ήταν η εξερεύνηση της φαντασιακής διάστασης της κατοίκησης στις διασπορικές κοινότητες που δημιουργούνται πέρα από τα εθνικά σύνορα εστιάζοντας στην εμπειρία των γυναικών καθώς και να διερευνήσει τις μυθογραφίες της καθημερινότητας σε συνθήκες εκτοπισμού προσωρινότητας και απεδαφοποίησης. Κατά τη διάρκεια σχηματίστηκε μια κοινότητα δίκτυο από γυναίκες διαφορετικής εθνικότητας ηλικίας επαγγέλματος που έχουν προσωπική εμπειρία απεδαφοποίησης η εκτοπισμού έχουν όμως λίγες η καθόλου ευκαιρίες για ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ τους. Αυτή η κοινότητα οικειοποιήθηκε τον χώρο του μουσείου με ένα τρόπο που θύμιζε την συγκατοίκηση των παντελώς διαφορετικών αν και συνδεδεμένων γυναικών στη μυθιστοριογραφία της Elif Shafak.
Στην αυλή του Βυζαντινού μουσείου στήθηκε το «ανοιχτό σπίτι».Μαγειρέψαμε φαγητό, φτιάξαμε χάρτες των διαδρομών μας,χορέψαμε. Οι γυναίκες στο εργαστήρι αν και προέρχονταν από εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις βρέθηκαν μαζί έφεραν η κάθε μια μπαχαρικά από τον τόπο της συζήτησαν για το ταξίδι τους και τη διαμονή τους στην Αθήνα και τα προβλήματα που εμπεριέχει,σημείωσαν στον παγκόσμιο χάρτη το ταξίδι τους, συζήτησαν για το τι σημαίνει γι αυτές η έννοια του σπιτιού,τι θεωρούν δηλαδή σπίτι τους σε αυτές τις συνθήκες. Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι ιστορίες δυο Ελληνίδων γυναικών που ζουν η μια στο Βερολίνο και η άλλη στη Νέα Υόρκη, σε συνθήκες μετανάστευσης και η ιστορία της Τερεζας μιας γυναίκας από τη Σρι Λάνκα που ζει στην Αθήνα. Στο τέλος μαγειρέψαμε όλες μαζί ρύζι με μπαχαρικά και χορέψαμε. Ηταν γυναίκες από την Αφρική τη Σρι Λάνκα την Αλβανία την Τουρκία τον Καναδά καθώς και παιδιά που οι γυναίκες έφεραν μαζί τους. Είναι βέβαιο ότι δημιουργήθηκε μια προσωρινή συγκατοίκηση.
Ένα ανοιχτό σπίτι που συμπεριέλαβε γυναίκες με διαφορετικές εμπειρίες μετανάστευσης και εκτοπισμού που όμως σε αυτή την προσωρινή συγκατοίκηση βρέθηκαν μαζί συζητώντας τις εμπειρίες τους και τα προβλήματα τους. Συζητήθηκαν θέματα όπως αυτό των παιδιών, της εργασίας, του ελεύθερου χρόνου κα.