Πρόσκληση σε συνάντηση στο εγκαταλειμμένο περίπτερο του Δημήτρη Πικιώνη

Περπατώντας στον λόφο του Φιλοπάππου. Πρόσκληση σε συνάντηση στο εγκαταλειμμένο περίπτερο του Δημήτρη Πικιώνη

Σάββατο 23 Μαΐου 2015 -18.30

συνάντηση στην είσοδο της διαδρομής

“Τι εκάνατε την Ελευσίνα; Τι εκάνατε τον Ιλισσό και τον Κηφισό τα δύο αγιάσματα του; Εβαλατε μέσα τους τους υπονόμους σας, ερίξατε τα νερά των εργοστασίων σας. Δεν βλέπω πια βωμούς των θεών επάνω εις τα όρη μου και τους λόφους, παρεξ τα γραφεία και τις μηχανές των εταιριών σας.” Γαίας Ατίμωσις (1954)

Το Σάββατο 23 Μαΐου στις 18.30 το Δίκτυο Νομαδική Αρχιτεκτονική σας προσκαλεί σε έναν σιωπηλό περπάτημα στο λόφο του Φιλοπάππου στη διαδρομή που σχεδίασε και υλοποίησε ο Δημήτρης Πικιώνης (1951-57),και στη συνέχεια στο εγκαταλειμμένο περίπτερο για συλλογική ανάγνωση από τα κείμενα του, “Συναισθηματική Τοπογραφία” και “Γαίας Ατίμωσις” και αλλά κείμενα που θα επιλέξετε που αφορούν τη γη , το τοπίο, την Αθήνα, καθώς το έργο αυτό είναι ένα έργο αφιερωμένο στη γη που σχετίζεται με τη φύση και την ιστορία της πόλης. Στη συνέχεια θα μοιραστούμε την τροφή που όλοι-ες θα φέρουμε.
Η συνάντηση αυτή είναι μια διαμαρτυρία για τη γη που καταστρέφεται για το εγκαταλειμμένο εδώ και χρόνια περίπτερο με αίτημα την επαναλειτουργία του ως χώρος περισυλλογής και ανάπαυσης και εναντιώνεται σε κάθε περίφραξη του λόφου όπως την επιδίωξη της περίφραξης της Πνύκας τον περασμένο Ιανουάριο. (για τα ζητήματα που αφορούν το λόφο πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνέλευση κατοίκων και ακτιβιστών) καθώς επίσης επισημαίνει τις δυνατότητες μιας άλλης χαρτογράφησης της Αθηνάς , που ορισμένοι αρχιτέκτονες και κάτοικοι έθεσαν εδώ και χρόνια και που υποστηρίζεται από τα κινήματα της πόλης ενάντια στην κατάσταση εξαίρεσης και κάθε είδους gentrification.

Δίκτυο Νομαδική Αρχιτεκτονική