Πρόσκληση: Το σπίτι ως ύφασμα

Στις 20 Δεκέμβρη ημέρα Τετάρτη το απόγευμα στις 18.00-21.00 σας προσκαλούμε στη Συνάντηση στο σπίτι ως ύφασμα στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων στην οδό Κλάδου και Βρυσακίου 15 στην Πλάκα.

Το σπίτι τόπος επιθυμιών,αρωμάτων,ερώτων,αναμνήσεων,ονείρων.
Tο σπίτι μετακινούμενο,κρυμμένο,σιωπηλό,διαταραγμένο,τρωτό,χρεωμένο,λαθραίο.
Το σπίτι,ευάλωτο ως ύφασμα,αλλά και φτιαγμένο από ύφασμα.

Νήματα, σχοινιά, υφάσματα αγαπημένα που στις προηγούμενες συναντήσεις γυναίκες έχουν χαρίσει,τα χρωματιστά χαρτιά με τις απαντήσεις στις ερωτήσεις,φωτογραφίες από την κατοίκιση εξορίας στο νησί-Μακρόνησο,φωτογραφίες από «τα σπίτια» των προσφύγων στη Μόρια,ένα ποίημα, μια ζωγραφιά,ένα κέντημα,αποτελούν μερικά από τα ίχνη που συνθέτουν το σπίτι ως ύφασμα και τη διαδρομή του σε διαφορετικούς χώρους στην Αθήνα όπως το εργαστήριό μου στου Ψυρρή η το ξύλινο σπιτάκι στην Καλών Τεχνών στο BBQ.

Το πρόσφατο υλικό για τους πλειστηριασμούς και την αρπαγή του σπιτιού καθιστώντας ανθρώπους ευάλωτους αποτελεί σημαντικό υλικό σε εξέλιξη για το σπίτι ως ύφασμα.

Αυτή τη φορά θα μας φιλοξενήσει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων.Στον χώρο που θα δημιουργηθεί σας προσκαλούμε να φιλοξενηθείτε για κάποιες ώρες, να αισθανθείτε οικεία, και να έλθετε σε επαφή με αυτά τα ίχνη κατοικήσεων και απώλειας, και να απαντήσετε στις ερωτήσεις:

  • Στον χώρο που κατοικείτε τώρα νοιώθετε σπίτι σας;
  • Εάν έχετε εγκαταλείψει το σπίτι σας, τι νοσταλγείτε; έχετε κάτι μαζί σας από αυτό;
  • Έχετε ζήσει βία στο σπίτι σας; από ποιους-ες πως την αντιμετωπίσατε;
  • Τι είναι για σας αυτό που εκφράζει το σπίτι;
  • Πως φαντάζεστε το μελλοντικό σας σπίτι;

Προσκαλείστε επίσης να φέρετε μαζί σας στον χώρο ενα κομμάτι αγαπημένο ύφασμα. Θα τηρηθούν κανόνες φιλοξενίας.Θα διαβαστούν ποιήματα για το σπίτι και ότι συμπεριλαμβάνει.

Μια Συνάντηση σε συνεργασία με τη Μαρία Μαντζαρη. Συμμετέχει η Ερνεστίνα Καριστιναίου-Ευθυμιάτου που θα μιλήσει για το σπίτι της Εξορίας.
Ένα πρότζεκτ της Ελένης Τζιρτζιλάκη και της Νομαδικής Αρχιτεκτονικής.

Για να συμμετέχετε, στείλτε μας mail έως την Δευτέρα 18/12.