Αναγνώσεις. Memoria. Γυναίκες στο Βουνό.

Αναγνώσεις. Memoria. Γυναίκες στο Βουνό.

Μουσείο Σύγχρονης Τεχνης Ρέθυμνο.
25/10/2019

Στις δημόσιες αναγνώσεις συμμετείχαν οι: Αργυρώ Βουτετάκη, Κατερίνα Βουτετάκη, Μαρία Γιατρουδάκη, Λουίζα Καλούση, Λητώ Καραμπίνη, Μαίρη Κέλλη, Ευτυχία Λεδάκη, Μάγδα Ντούρα, Ελένη Τζιρτζιλάκη

Για την καλλιτεχνική πράξη Memoria – Γυναίκες στο Βουνό – Δημόσιες Αναγνώσεις ευχαριστώ τις γυναίκες από τα Χανιά που συμμετέχουν.
Ευχαριστώ επίσης, ιδιαίτερα, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης και τη διευθύντρια του Μαρία Μαραγκού, τον Γιώργο Τζιρτζιλάκη, την Ηλέκτρα Παπαγιαννάκη, την Έφη Αγγελάκη, την Βάλια Βαγιωνάκη για το φωτογραφικό υλικό, τον Αλέκο Μαρινάκη από το ΚΚΕ Χανίων, τον Αντώνη Παπαγιαννάκη, την Μαρία Αναγνωστάκη, το Ιστορικό Αρχείο Χανίων και τη Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων.Υλικό αντλήθηκε απο τις τοπικές εφημερίδες ΚΗΡΥΞ ,Παρατηρητής,Λευτεριά, και τον περιοδικό τύπο Ελεύθερα Νειάτα, Κρητικά Νιάτα, Ελεύθερη Κρητικοπούλα.

“Memoria. Γυναίκες στο Βουνό”. Βιβλίο. Γεωπρακτικές και τυποπρακτικές (Ι-VII), λόγοι και αποτυπώματα, εδάφη και πλατώματα, περιβάλλοντα και ρυθμοί, παρέκκλιση των έμφυλων ρόλων, παθηματικές αναγνώσεις και σιωπές, τα όρια μεταξύ ανθρώπινου και απάνθρωπου κι εντέλει το τραυματικό κενό: εκείνο για το οποίο δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε.