Από τα φαρσί στα ελληνικά. Διασχίζοντας τα σύνορα. πλατεία στο Μοναστηράκι

Από τα φαρσί στα ελληνικά. Διασχίζοντας τα σύνορα.

Τοποθεσία: πλατεία στο Μοναστηράκι

Η δράση ήταν ένα σχόλιο πάνω στη μετανάστευση, δίνοντας το έδαφος της πλατείας το πολύχρωμο λιθόστρωτο για να υποδεχτεί την φιλοξενία και την συγκατοίκηση στη πόλη. Στην πλατεία πάνω στο πολύχρωμο λιθόστρωτο που συμβολίζει την πολυπολιτισμικότητα της Αθήνας, απλώθηκαν λέξεις όπως σύνορα, αγάπη, φιλοξενία κλπ σε διαφορετικές γλώσσες διαφόρων εθνικοτήτων για να υπενθυμίσουν την ανάγκη της επικοινωνίας και την κοινωνικής συνάθροισης των νομαδικών υποκειμένων της πόλης σε αυτή την κεντρική πλατεία σταυροδρόμι.Την ανάγκη της υπέρβασης του φόβου, του ξένου και του διαφορετικού.

Από τα φαρσί στα ελληνικά. Διασχίζοντας τα σύνορα. πλατεία στο ΜοναστηράκιΟι λέξεις που γράψαμε συμβόλιζαν συγκεκριμένα νοήματα που είναι απαραίτητα στο κέντρο της πόλης. Το σχοινί που τυλιχτήκαμε συμβολίζει τα σύνορα που συνεχώς συναντάμε και την επιθυμία να τα διασχίσουμε.

Οργάνωση Μαρία Ευαγγελίου, Mehdi,Ελένη Τζιρτζιλάκη στα πλαίσια του ΠΟΛΙΣ 21 Citizen Culture and bounderiesof the new city – ΑΘΗΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ

Συν-διοργάνωση: European Alternatives, SARCHA (School of ARCHitecture for All), Δίκτυο Νομαδική Αρχιτεκτονική www.polis-21.com 7 Νοεμβρίου 2009, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών.