Breaking the borders

Breaking the borders

Διαδρομή: πλατεία Κοτζιά-πλατεία Ομονοίας –πλατεία της Σπλάτζιας στα Χανιά –Ηackney Wick στο Λονδίνο

Δημιουργείται ένα συμβάν μέσα από μια προβολή βίντεο με θέμα: “Διασχίζοντας τα όρια. Διαδρομέςστο ιστορικό κέντρο της Αθήνας”. Το βίντεο προβάλλεται παράλληλα στις δύο πλατείες από τη δύση του ηλίου και μετά, για δύο ώρες.

Το βίντεο έγινε ακολουθώντας το τυχαίο και τις εξάρσεις του, ακολουθώντας διαδρομές που έγιναν σε διαφορετικούς χρόνους στις γειτονιές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους, τα συμβάντα, οι άστεγοι, τα αδέσποτα σκυλιά, τα γκράφιτι, ήταν οδηγοί σε αυτές τις διαδρομές. Επιθυμία ήταν να διασχίσουμε τα όρια της φυλής, του φύλου, του έθνους, της φτώχειας κλπ, και τα νοητά σύνορα που δημιουργούνται στις γειτονιές του κέντρου και αυξάνουν τον φόβο, και να δούμε πέρα από αυτά τις καταστάσεις στην Αθήνα.

Breaking the borders 05/04/2013 Διαδρομή: πλατεία Κοτζιά-πλατεία Ομονοίας –πλατεία της Σπλάτζιας στα Χανιά –Ηackney Wick στο Λονδίνο

Οι περιοχές που περπατήσαμε είναι Ψυρρή, Μεταξουργείο, Γκάζι, Γεράνι. Μια άλλη διαδρομή αποτέλεσε το μοντάζ του υλικού επιλέγοντας χρόνους και χώρους της περιπλάνησης στη πόλη. Το βίντεο έχει σημασία να προβάλλεται σε δημόσιο χώρο και να δημιουργεί μια νέα χώρο χρονική αστική συνθήκη, διασχίζοντας τα όρια.

Η δράση σε δημόσιο χώρο-προβολή έχει γίνει σε ένα αστικό κενό στην πλατεία της Σπλάτζιας στα Χανιά(P-PUBLIC), στο Performance Space στο Hαckney Wick στο Λονδίνο (URBAN TRANSCRIPTS).

Περιπατητές: Ελένη Τζιρτζιλάκη, Στέφανος Χανδέλης

Μοντάζ: Μαρία Δαμκαλίδη